Vakantiewoningen kopen Frankrijk

Geef je tuin een zomer make-over

Je tuin is vaak niet helemaal bestendig tegen de kou die de winter met zich meeneemt. De meeste plantjes zijn er niet voor gemaakt om strenge vorst te overleven. Vaak hebben de planten juist zonlicht en een beetje warmte nodig. Hierdoor komt het vaak voor dat je tuin er nogal somber bij kan liggen als de wintermaanden eenmaal voorbij zijn en de lente weer arriveert. In dit artikel lees je hoe je je tuin weer helemaal klaar voor de zomer kan maken.

Als eerst is het natuurlijk belangrijk dat je al je oude plantjes, vervangt door nieuwe plantjes. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te vervangen, maar kijk even welke er nog leven en welke niet. Als je nieuwe plantjes gaat kopen, kijk dan goed wat deze planten nodig hebben en of ze dat kunnen krijgen in jouw tuin. Een plant die veel zon nodig heeft, zal het niet goed doen op een schaduwplek. Denk hier goed over na.

 

Als je wat meer budget hebt is het ook heel leuk om de indeling van je tuin een beetje verandert. Zo kan je bijvoorbeeld een vijver aanleggen. Veel mensen denken dat dit erg veel geld kost, maar in de werkelijkheid is het alleen het aanleggen van de vijver wat even wat geld kost. Het onderhoud valt allemaal wel mee, zolang je een goede vijverpomp en vijverfilter hebt. Deze spullen zorgen ervoor dat je vijver het hele jaar door netjes en schoon blijft.

 

Als laatste vindt iedereen het wel fijn om een plekje schaduw te hebben. We willen allemaal graag dat de zon zich laat zien, en als deze dat dan doet, vinden we het al snel te warm. Zorg voor een parasol of hang een leuke schaduwdoek op. Je kan op internet vinden hoe je dit doet en het is gewoon net even wat leuker dan een standaard parasol.

About the Author