Vakantiewoningen kopen Frankrijk

Zijn hardhouten vloeren in een keuken een goed idee?

Met een hardhouten vloerinstallatie kan elke ruimte er prachtig uitzien, maar werkt dit type vloer goed in een keuken? Keukens zijn erg druk bezochte kamers en de vloeren zijn veelal onderhevig aan waterspatten, gevallen voedsel en vette kookolievlekken. Kan hardhouten vloer dit soort aanslag aan? Het antwoord vind je in deze blog!

Een naadloos oppervlak is belangrijk

Het belangrijkste voor een keukenvloer is dat deze een naadloos oppervlak heeft. Een naadloze vloer biedt meer bescherming tegen water en andere vloeistoffen die regelmatig in keukens terechtkomen. Een houten vloer met naden is niet aan te raden, omdat het dus erg lastig wordt om alle viezigheid tussen de naden schoon te maken. Een gietvloer daarentegen, is een uitstekende keuze voor een keuken. Deze vloer is helemaal naadloos en is daarom erg gemakkelijk schoon te houden. Een ander bijkomend voordeel is dat je een gietvloer over de hele verdieping kan laten leggen. Zo maak je één samenhangend geheel van je keuken, eetkamer en je woonkamer.

Kan hardhouten vloeren werken in mijn keuken?

Vloerdeskundigen adviseren dat je, in plaats van voorbewerkt hout, het beste solide, onafgewerkte planken kan gebruiken als hardhouten vloer voor een keuken. De reden hiervoor is dat je geen vloerplanken van houtfineer op een multiplex basis kunt bewerken.

Een andere reden om een massieve plankenvloer te gebruiken in een keuken is in geval van waterlekkage uit de vaatwasser of een gootsteen. Wanneer hardhouten vloeren nat worden, kunnen de afzonderlijke planken kromtrekken. Met massieve hardhouten planken kunnen ze worden geschuurd om de kromtrekking te elimineren. Je kunt dit niet doen met een voorbewerkte vloer van fineer.

About the Author